Els alumnes del Curs d'ajudant de cuina per a col·lectivitats han realitzat dues visites formatives: una a la cuina del Centre residencial de Riudeperes de l'Associació Sant Tomàs, a Calldetenes, i una altra al Centre residencial per gent gran Can Codina, a Tona.
Durant les visites els alumnes han conegut de primera mà com s'organitzen i com es treballa en dos tipus de cuina diferents i han pogut parlar amb els seus responsables.
En el cas de Riudeperes han tingut l'oportunitat de veure en funcionament una cuina gran que ofereix 800 menús diaris, pels propis residents i per serveis de càtering per altres residències i escoles de la comarca.
D'altra banda, al Centre Can Codina de Tona van poder veure la dinàmica d'una cuina de caire més familiar i amb un volum més petit.
Els participants, que estan en procés de recerca de feina, van poder conèixer què busquen i valoren dels seus treballadors les empreses d'aquest sector, i veure com s'aplica a la pràctica tot el que han après al llarg del curs.
Aquesta formació està impulsada pel Servei de Desenvolupament Local de la Mancomunitat La Plana juntament amb les regidories de promoció econòmica dels municipis mancomunats, i està subvencionada per la Diputació de Barcelona.
Desenvolupament Local - Mancomunitat La Plana