La 14a edició de la Setmana de Medi Ambient s’ha celebrat de l’11 al 17 de novembre en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus. Enguany les activitats s’han centrat en reflexionar sobre què comprem i què llencem i també en fomentar la conscienciació envers el malbaratament alimentari.
Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la majoria d’elles dins l’àmbit escolar. El dimarts 12 un total de 165 alumnes i mestres de l’escola Mossèn Cinto van participar a la ja tradicional activitat A l’escola hi vaig a peu que té per objectiu fomentar que es vagi a l’escola caminant, evitant l’ús del transport privat per desplaçaments de curt recorregut. Aquesta petita acció ha fet que s’estalviïn 56 Kg de CO2 i 20 litres de petroli.
Els tres recorreguts per anar a peu a l’escola els van pintar l’alumnat fa dos anys i estan senyalitzats amb petjades de color groc, verd i blau.
Els infants de P2 de la Llar d’Infants Patufet i els nens i nenes d’educació infantil de l’escola Mossèn Cinto van gaudir del conte Quina llauna! que introdueix el concepte de classificació i prevenció de residus a través de la història d’una llauna que viu una aventura extraordinària.
Durant la setmana l’escola ha participat a l’activitat Què esmorzem / Què deixem, per posar l’atenció en la quantitat d’embolcalls que es generen en els esmorzars i reflexionar i actuar a favor de la prevenció de residus. Hi han participat els 282 alumnes del centre.
El diumenge 17 al matí va fer-se la cloenda de la setmana a la Plaça Verdaguer que va acollir un gran nombre de veïns i veïnes per celebrar una festa amb activitats diverses i gratuïtes per a tots el públics, com la deixalleria mòbil i jocs infantils per aprendre a classificar els residus.
A les 10 h es va començar amb una xocolatada solidària de suport a Txevi Buigas organitzada per l’AMPA de l’escola. A continuació un taller de sabó a càrrec de l’esplai El Creixent i un taller d’esmorzar d’aprofitament amb fruites a càrrec de Campos Estela, que van tenir molt èxit i van fer gaudir els més menuts.
A les 11.30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament començava la xerrada El menjar no es llença, a càrrec de la Fundació Espigoladors, amb la participació d’unes 25 persones. Va servir per aprofundir en les causes i conseqüències del malbaratament alimentari i per saber què hi podem fer nosaltres com a consumidors.
Un concert amb Pelat i Pelut organitzat per l’AMPA tancava els actes d’una setmana molt participativa que ha servit per seguir avançant en la prevenció de residus.
La Setmana de Medi Ambient d’enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Folgueroles, l’Àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana, l’Escola Mossèn Cinto, la Llar d’Infants Patufet, l’AMPA de l’Escola Mossèn Cinto i l’Esplai El Creixent, amb la col·laboració de Campos Estela i la Diputació de Barcelona.
Educació Ambiental - Àrea de Medi Ambient