El proper mes de maig comença una nova formació gratuïta com a tècnic/a en soldadura per a persones desocupades en un format que combina la formació i treball.
Aquesta formació, en format dual, compta amb la col·laboració de diverses empreses del sector del metall a Osona que tenen la necessitat de contractar tècnics i tècniques de soldadura, per afavorir la transformació d’un dels àmbits predominants en la indústria osonenca.
La formació es farà a Vic del 8 de maig de febrer al 30 de juny de 2023 (140 hores) de 9 a 13 h de dilluns a divendres, i alguna tarda. El període formatiu es complementarà amb el compromís de contractar la meitat de l’alumnat participant en diverses empreses de la comarca.
Durant els dos mesos de formació es treballarà la introducció a la soldadura, la interpretació de plànols, els diferents tipus de soldadura, les competències transversals i digitals, entre d’altres.
Per inscriure’s només cal que omplir el següent formulari.
El president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima, remarca que la voluntat del projecte que es promou des de l’àrea de Desenvolupament Local de l’ens, conjuntament amb Creacció, és afavorir que les empreses estiguin a punt per oferir noves oportunitats i formar el jovent per retenir el jovent a la comarca.
Aquesta formació està impulsada per Creacció i la Mancomunitat La Plana en el marc del Programa Treball Talent i Tecnologia (TTT) subvencionat per la Diputació de Barcelona amb un finançament de 380.000 euros.
Talent i Noves Oportunitats és un projecte dissenyat en el marc de la convocatòria Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona per promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia per contribuir a transformar el model productiu d’Osona i, en concret, dels seus dos sectors més rellevants: el sector del metall i l’agroalimentari.
L’objectiu del projecte és fomentar la reconversió de les empreses de les dues cadenes i la creació de nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat, posant focus en la transformació digital, l’ecosistema i la simbiosi empresarials com a palanques transformadores.
Per un cantó es facilita l’accés al mercat de treball de les persones en situació d’atur de difícil inserció per raó d’edat, nivell de qualificació o gènere, entre d’altres.
Per l’altra, s’impulsa la indústria 4.0 amb la corresponent transformació digital en tots els nivells de la indústria, promovent el nou talent, generant noves oportunitats professionals i actualitzant i especialitzant el talent ja existent a les empreses perquè esdevinguin més competitives en l’aplicació de la tecnologia. A més, també es promou el talent femení i jove en àmbits industrials i tecnològics.
Trobareu més informació a https://toposona.cat/format-per-treballar/.