La Mancomunitat promou la prevenció de residus durant les festes amb un taller de furoshiki

Dilluns, 16 de desembre de 2024

L’activitaque  es  va fer a  Taradell  el  dissabte  14  ddesembre semmarca en la campanya “Mou-te pel zero, fem futur” i combina la tradició i la creativitat per reduir residus durant les festes de Nadal

En el marc de la campanya "Mou-te pel Zero, fem futur, la Mancomunitat La Plana organitza el taller de furoshiki, una tècnica tradicional japonesa per embolicar regals amb roba. Lactivitat té com a objectiu promoure la reutilització i sensibilitzar sobre la importància  de reduir els residus durant les festes de Nadal.

Aquest taller pràctic va oferir a les persones que hi van participar una alternativa sostenible als embolcalls dun sol ús, fomentant un consum més responsable i alineant-se amb lobjectiu estratègic del Pla d’Actuació Mancomunat : Impuls de la reutilització i educar per a la sostenibilitat.

A través de la campanya  "Mou-te pel Zero", que sestà duent a terme a Taradell i Tona des del passat novembre, es combinen les activitats presencials, com aquest taller, amb lús de lapp  Go Zero Waste, que planteja reptes sostenibles per acumular punts i optar a premis que es poden bescanviar als comerços locals.

 Fomentar  la sostenibilitat a través de la reutilitzac

El furoshiki és una tècnica que permet embolicar regals amb teixits reutilitzables, combinant estètica i funcionalitat. Aquesta pràctica ancestral japonesa s’alinea perfectament amb lobjectiu dimpulsar la reutilització com a mitper minimitzar la generació de residus.

El vicpresident de la Mancomunitat i responsable de làrea de Medi Ambient i Acció Clitica, Xavier Rierola Rovira, recorda que amb aquesta activitat, la Mancomunitat reforça el compromís amb leducació en sostenibilitat i la promoció dbits de consum responsables, donant continuïtat a lesperit de la campanya

"Mou-te pel Zero, fem futur" que busca avançar cap a un model més respectuós amb el medi ambient.

Més informació sobre la campanya en  aquest enllaç.

 

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que la formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) vetlla per lexecució  dels serveis públics de cada Ajuntament  o EMD amb eficiència i qualitat.

Des de la Mancomunitat també s’executa el servei de recollida descombraries porta porta a Collsuspina (Moianès) i El Figaró-Montmany (Vallès Oriental).

Darrera actualització: 16.12.2024 | 12:05