La Mancomunitat La Plana contra la LGTBIfòbia a l’esport

Dimecres, 19 de febrer de 2020

Aturem la discriminació LGBT a l’esport i arreu! Diguem prou a la LGBTfòbia!

Volem que totes les persones puguin gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Per aquest motiu, ens sumem a commemorar el dia 19 de febrer, Dia internacional contra l’homofòbia al futbol.

El 19 de febrer és el dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. I en record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar aquesta data.

Volem afavorir que l’àmbit esportiu sigui un espai còmode per a persones gais, lesbianes, transsexuals, transgènere i bisexuals, sense comentaris masclistes i LGTBfòbics.

Per aquest motiu, des de Mancomunitat La Plana i alguns ajuntaments que en formen part hem animat als clubs esportius a fer difusió d'aquesta data i a sumar-se a la campanya que ha fet l’associació d’Osona TALCOMSOM. Així doncs, durant els propers dies, aquestes entitats faran visible el seu suport a la causa a través de diverses accions que les podrem anar veient a través de les xarxes socials (#esportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia) o assistint als partits i activitats. Així mateix, també s’hi sumaran altres serveis municipals que porten a terme activitats esportives. 

Cal denunciar doncs, qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc. I la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia vigent a Catalunya, ens acompanya i vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar situacions de discriminació i violència.

A la comarca tenim el Servei d’atenció a la diversitat sexual i identitats de gènere (SAI LGTBI) que acompanya, dona suport i informació a les persones en relació a la diversitat sexual i de gènere i on també es pot denunciar situacions de discriminació. Així mateix, en aquest servei també es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat faig constar a les persones trans, majors i menors d'edat. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a dijous, de 9 a 18 hores, i divendres, de 9 a 14 hores i les visites són concertades a l‘edifici El Sucre (Plaça 1 d’octubre) de Vic. Els telèfons de contacte són 93 702 72 84 / 650 540 732.

Igualtat

Darrera actualització: 19.02.2020 | 16:09