Trenta persones grans de Santa Eulàlia de Riuprimer varen assistir, ahir a la tarda al Casal d'avis El Puig , a la xerrada Alimentació saludable per gent gran , promoguda pel departament de salut de la Diputació de Barcelona amb la coordinació de la Mancomunitat La Plana, l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i del Casal d'Avis El Puig. Els assistents varen seguir les explicacions de Cristina Ordas, nutricionista de l'empresa Menja Sà, sobre la diferència entre alimentació i nutrició i sobre les necessitats energètiques i de nutrició de la gent gran. Com aquestes han de condicionar el què es menja habitualment amb l'objectiu de fer una dieta equilibrada que tingui en compte la piràmide dels aliments.
Es va parlar, també, de les malalties que poden resultar d'un accés en la dieta (colesterol, diabetis, etc.), de les que poden sorgir per un defecte en la dieta (anèmia, osteopetrosis, etc.), i de com la introducció d'alguns aliments pot prevenir aquestes malalties o ajudar en el seu tractament. Va anomenar les regles d'or per tenir una alimentació equilibrada com, per exemple, beure un litre i mig d'aigua al dia, menjar a poc a poc, mantenir uns horaris fixes per els àpats, fer un mínim de 5 àpats al dia, etc. I de com n'és d'important acompanyar una dieta saludable amb activitat física diària. Finalment, va fer referència a altres aspectes relacionats amb l'alimentació saludable com són els diversos tipus de cocció, l'ús del microones, etc. Dinamització de la gent gran Àrea de Serveis Socials i Ciutadania Mancomunitat La Plana