La Festa del Sol Creixent dona el tret de sortida a l’A CEGUES NO MOLA

Dimecres, 11 de juliol de 2018

Aquest divendres dia 13, en el marc de les Festes d'Estiu de Balenyà, es donarà el tret de sortida a les accions del programa A Cegues No Mola! de prevenció de riscos en l'oci nocturn als municipis de la Mancomunitat La Plana.

Els municipis de la Mancomunitat La Plana compten, així, amb aquest programa per potenciar unes festes majors de qualitat, amb menys riscos i lliures de sexisme. Les accions de les campanyes d'enguany han estat treballades conjuntament amb els càrrecs electes municipals a la Taula d'oci Nocturn de la Mancomunitat La Plana.

Per sensibilitzar la població es portà a terme una campanya visual amb missatges preventius sobre sexisme, consum de drogues i incivisme. Aquesta es farà via xarxes socials, també amb cartells i 2 pancartes. Una amb el missatge “El sexisme no està convidat a la festa” i l'altre amb el missatge “Aconseguir-ne pot ser fàcil, passar-se també!”

A més es muntarà una estand als espais nocturns de les festes majors. L'estand és un punt d'atenció i consulta que ofereix els següents serveis: informació sobre consums de drogues, punt de denúncia d'assetjaments sexuals, dispensació gratuïta d'aigua, test d'alcoholèmia i dispensació de Kits del plaer per una sexualitat sana i afectiva.

Les intervencions d'aquest estiu es faran a la Festa del Sol Creixent als Hostalets de Balenyà el 13 juliol, el 3 i 4 d'agost a la Festa Jove a Tona, el dia 11 d'agost a la Festa Major de Seva, el 25 d'agost a la Festa Major Jove de Taradell i el 8 de setembre a la Festa Major de Viladrau.

Enguany s'ha continuat amb l'acció “A l'altra banda de la barra” on les persones referents de joventut de cada municipi i l'Agent de Salut de la Mancomunitat la Plana s'han coordinat amb les diferents comissions de festes i entitats juvenils, que organitzen les festes d'estiu, per treballar conjuntament la manera de reduir riscos derivats del consum d'alcohol i drogues i detectar i denunciar possibles cassos d'assetjament sexual o violència masclista. Aquesta acció ofereix la possibilitat d'utilitzar polseres per identificar els majors d'edat, i així, evitar vendre alcohol a menors d'edat.

A més, aquest any, els i les professionals que seran a l'estand han fet una formació sobre com actuar en cas d'assetjaments sexuals en moments de festa, amb l'Ana Burgos i la Carla Vall de l'Observatori Noctàmbules. Per tenir eines a l'hora d'intervenir en un cas d'assetjament i saber com atendre a la persona que ha estat agredida.

Aquest programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Joventut així com amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra, cossos de seguretat municipals i entitats organitzadores de la Festa Major.

Servei de joventut

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:52