Finalitza amb èxit el curs d’ajudant de cuina per demandants d’ocupació

Dijous, 3 de gener de 2019

El curs d'ajudant de cuina per demandants d'ocupació impulsat pel Servei de Desenvolupament Local de la Mancomunitat La Plana i subvencionat per la Diputació de Barcelona finalitza amb èxit.

Els 19 alumnes que van entrar al programa, han tingut l'oportunitat de formar-se gratuïtament en dos itineraris, el d'auxiliar de cuina per col·lectivitats i el d'auxiliar de cuina i sala.

A llarg de tres mesos han rebut 196 hores de formació teòrica i pràctica a les instal·lacions de l'Escola d'Hosteleria d'Osona, que els capacita per treballar d'ajudants en cuines de centres residencials o centres de dia, escoles, centres hospitalaris, serveis de càtering..., però també com a auxiliars de sala de restaurants segons l'itinerari escollit.

Al curs també han rebut formació sobre dietètica i nutrició en col·lectius amb risc, així com sessions d'identificació de competències transversals clau i tècniques de recerca de feina.

Aquest any també s'han organitzat visites a empreses. D'una banda a la cuina del Centre residencial de Riudeperes gestionat per l'Associació Sant Tomàs on van tenir l'oportunitat de veure en funcionament una cuina gran que ofereix uns 800 menús diaris. D'altra banda, també es va visitar una casa de colònies gestionada per l'empresa de lleure Eix Estels així com el Restaurant La Ferreria de Tona.

Durant la formació, alguns dels alumnes ja ha trobat feina; i la resta es mostren molt animats i més preparats per continuar el procés de cerca o bé per a continuar formant-se. En general es mostren molt satisfets per les oportunitats d'inserció que els hi ha ofert la formació, sobretot perquè han adquirit el coneixement tècnic però també perquè han après a treballar en equip, organitzar-se la feina... entre d'altres competències que exigeix el mercat laboral actual.

El tancament del programa el va fer l'Anna Magem Marsó, presidenta de la Mancomunitat La Plana i alcaldessa de Balenyà, que va lliurar els diplomes als participants a les mateixes instal·lacions de l'Escola d'Hosteleria on els alumnes van preparar un càtering per a l'ocasió.

Aquest curs és fruit del treball amb entitats i empreses dels sectors sociosanitari de l'hostaleria i el lleure amb l'objectiu de conèixer les necessitats presents i futures de personal; i d'altra banda oferir formació professionalitzadora a persones que estaven en procés de recerca de feina per tal de millorar la seva ocupabilitat.

Desenvolupament Local 

Darrera actualització: 22.07.2019 | 08:53