Aquest dimarts 20 de juliol a la Cabana de Pratdesaba al municipi de Malla, s’ha presentat la campanya El Masclisme al Rebuig, una campanya de prevenció i sensibilització per combatre les violències masclistes i LGTBI-fòbiques que tindrà el seu llançament aquest mateix estiu.
L’acte va comptar amb la presència de càrrecs electes i personal tècnic de diversos municipis de la Mancomunitat La Plana, del president de l’ens, de la Sra. Elena Lledós Monsó, gerenta de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i del Sr. Xavi Florensa i Cantons, el nou director general de Polítiques Públiques LGBTI+ del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Les dades i la mateixa actualitat posen de manifest que la nostra societat encara és masclista i LGTBI-fòbica. Amb el temps s’han naturalitzat i normalitzat comportaments i maneres de fer que són resultat d’imposicions i opressions a les dones i persones LGTBI, moltes vegades justificades per raons de creences masclistes. És per tot això que la necessitat de sensibilitzar la ciutadania és tan important.
Així la campanya pretén interpel·lar la ciutadania i fer-la partícip del canvi que cal promoure com a societat perquè les relacions entre les persones siguin lliures de discriminacions.
Per idear la campanya es va voler implicar en tot moment tant a referents tècnics com polítics dels municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana així com amb representants del teixit associatiu feminista i de dones del territori a partir d’un grup motor. A partir d’aquest, i amb el suport de la consultoria social Spora Sinèrgies, la campanya va anar agafant la forma desitjada: una campanya directa amb imatges gràfiques que giren entorn a un eslògan principal El masclisme al rebuig i que s’articula en tres eixos temàtics vinculats a les violències masclistes, més concretament, les violències sexuals, els masclismes quotidians i la LGTBI-fòbia.
Compta amb diversos missatges que es podran conèixer al llarg del temps i en activitats, espais i equipaments municipals a través de diversos suports materials com a pancartes, cartells, bosses de roba, braçalets, adhesius, roll-ups... així com a les xarxes socials.
La campanya ha estat possible gràcies al suport dels municipis de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i EMD Sant Miquel de Balenyà, el Ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat i la Diputació de Barcelona. I fruit del treball tècnic, polític i associatiu de dones avui podem comptar amb un recurs de sensibilització proper i adaptat per a tots els municipis que conformen la Mancomunitat.
Igualtat