Diversitat d’accions per reivindicar el 25N

Dijous, 17 de desembre de 2020

Malgrat la situació de pandèmia i la dificultat que això comporta per a l’organització d’actes, en motiu del Dia internacional contra masclistes la violència envers les dones als municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana, s’hi han celebrar diverses activitats per mostrar rebuig i sensibilitzar al conjunt de la població contra les violències masclistes que pateixen les dones d’arreu del món.

Un any més, s’han penjat llaços liles als ajuntaments dels municipis d’Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l’EMD Sant Miquel de Balenyà. I enguany també s’ha penjat la bandera lila.

A alguns dels municipis com Balenyà, Taradell, Tona i Viladrau, seguint la tradició de cada any, el mateix 25 de novembre s’hi va realitzar un acte commemoratiu amb encesa d’espelmes en record de les víctimes d’aquest any i amb la lectura del manifest contra la violència masclista d’enguany.

Cal destacar la realització de tres tallers oberts al conjunt dels municipis. Un sobre “Introducció a les violències masclistes”, l’altre sobre “Eines feministes per a una ciberdefensa”  i per últim, un tercer de “Teatre social i ciberviolències” on es van poder aprendre conceptes innovadors i teories noves al mateix temps que compartir pensaments o vivències. Tot i que els tallers, a causa de la pandèmia, es van haver d’oferir en un format virtual han tingut una àmplia participació.

També s’han organitzat altres activitats com una sessió de cinema, taller de twerk feminista, l’exposició “Lliures i sense por”, una passejada urbana a espais de dones, projecció d’un documental, la il·luminació lila d’edificis o espais dels pobles i la creació d’un mural reivindicatiu. A Santa Eulàlia de Riuprimer.

Així com la creació dels espais Dones i lluita feminista, una selecció de llibres escrits per dones i/o sobre el moviment feminista a les Biblioteques d’Aiguafreda, Balenyà i Taradell.

Durant les setmanes al voltant del 25N també es van realitzar (a nivell comarcal) xerrades virtuals de grans referents del feminisme com Nerea Barjola amb l’explicació del seu projecte La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcàsser i la construcció del terror sexual on hi va haver la participació de més de 60 persones o la xerrada d’eco feminismes impartida per Federica Ravera que es va poder visualitzar a través de streaming a través de la plataforma YouTube.

Aquestes activitats s’han portat a terme per algunes regidories, serveis municipals, associacions de dones, grups feministes i tècniques d’igualtat dels pobles mancomunats, i se n’ha fet difusió a través d’un cartell unitari amb una imatge d’una pantalla de mòbil trencada, fent referència a l’agressió que viuen diàriament moltes dones.

Igualtat

Darrera actualització: 18.12.2020 | 09:24