Onze joves d'entre 13 i 18 anys van participar al taller de cuina organitzat pel Punt Jove de Tona dins la programació d'estiu i que va tenir lloc a l'Escola d'Hostaleria d'Osona el passat el dimecres 16 de juliol.
Durant les dues hores de durada del taller, una dietista nutricionista va donar alguns consells per aconseguir una alimentació el més equilibrada possible amb l'objectiu de fomentar una alimentació saludable entre els joves .
Els va parlar dels horaris i del nombre d'àpats, les quantitats recomanades , d'estratègies a tenir en compte alhora d'anar a comprar i sobretot els va parlar de la piràmide dels alimen ts, un esquema que ens indica els diferents grups d'aliments i racions que hem de prendre al dia.
Un cop introduïda la part teòrica es va passar a la pràctica, elaborant entre tots, i per grups, el menú del dia . Aquest es va basar en unes receptes que inclouen tots els aliments que formen part d'una dieta equilibrad a: patates amb crudités amb vinagreta de soja, pollastre amb verdures i per postres unes brotxetes de plàtan i síndria.
Aquests joves ja no tindran excusa per preparar el menjar en alguna ocasió, ja sigui per ells, pel grup d'amics o la família.
A més, a la web del cuinasensepares hi ha un receptari de menús de dinars i sopars fàcils, ràpids, econòmics i sobretot saludables per iniciar-se al món culinari.
El taller es va organitzar des de l'àrea de Benestar Social i Salut i l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Tona , amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i l'Escola d'Hostaleria d'Osona .
Servei d'Informació Juvenil - Punt Jove de Tona