La Mancomunitat posa a disposició de la ciutadania i dels diversos agents del territori una guia pedagògica per ajudar a prevenir i sensibilitzar contra les violències masclistes i LGTBI+fòbiques.
El nou recurs beu de la campanya El Masclisme Al Rebuig i està dividit en dues parts. En una primera, hi consta la teoria i els conceptes claus per poder abordar les dinàmiques de treball amb l’enfocament idoni.
En la segona part, s’hi llisten diferents propostes d’activitats per a totes les edats per treballar les violències masclistes i LGTBI+fòbiques amb l’objectiu d’enviar aquest tipus de violències al rebuig.
El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, subratlla que la guia és un acompanyament teòric i pedagògic per establir noves mirades, reflexionar i canviar actituds massa presents en la nostra societat. Amb el nou recurs pedagògic es pretén que qui treballa o interactua amb grups d’infants, joves o adults puguin abordar la temàtica i difondre els diferents missatges que es recullen a la campanya El Masclisme Al Rebuig. A més, també pot ser utilitzada per qualsevol persona que vulgui formar-se al voltant de les violències masclistes.
A principis de novembre, i per facilitar l’ús de la guia, es va portar a terme una formació dirigida professionals de l’educació social i altres agents que treballen als diversos Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i Punts Joves de la Mancomunitat La Plana. Durant les sessions es va treballar com fer front a les violències masclistes des d’una mirada restaurativa.
La creació d’aquest recurs ha estat possible gràcies al suport dels diferents ajuntaments i EMD que formen part de l’ens i el Fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
La Mancomunitat La Plana va elaborar la campanya El Masclisme Al Rebuig de forma conjunta i participativa involucrant-hi càrrecs electes, professionals i teixit associatiu entre els anys 2020 i 2021.
La campanya de prevenció i sensibilització contra les violències masclistes té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania interpel·lant-la i fent-la partícip del canvi que cal promoure per unes relacions humanes lliures de discriminacions.
La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.
La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.